dijous, 2 de febrer del 2012

PROJECTE FINAL – CREACIÓ ESPAI MOODLE-

Durant les últimes sessions ens hem centrat en treballar en el projecte final. Des del principi de l’assignatura sabíem que hauríem de fer un projecte final, però no ha estat fins aquestes últimes classes que hem començat a treballar en el tema. 

Cap al mes de novembre, la meva companya i jo, ja vam comunicar al professor la nostra idea de crear un espai Moodle, després d’haver visitat l’escola Renaixença a Hostalets de Pierola i d’haver comprovat que estava ben equipada de tecnologies però que li mancava un espai virtual com podria ser una plataforma Moodle. El professor va acceptà la idea i ens va aconsellar un tipus de programa (Àgora), però vam haver d’utilitzar un altre ja que necessitaven estar enregistrats com a centre per tal de poder-hi accedir, així que finalment vam utilitzar el Gnomio.

Tot i que teníem la idea pensada, no sabíem com dur-la a terme. El fet de crear un espai virtual com el Moodle ho veiem molt complicat a fer, però ens vam posar per feina. Primer de tot, havíem de crear una conta escola2012.gnomio.com i, a continuació, anar donant forma al nostre projecte.

El nostre projecte està dirigit als mestres, als alumnes de Parvulari i a les seves famílies, ja que pensem que és important que  els tres vèrtex d’aquest triangle (mestres-alumnes-famílies) estiguin en contacte i informats de tots aquells esdeveniments. Per tant, alguns dels objectius que ens havíem proposat en un principi eren:
  •   Millorar la comunicació professorat - alumnat - famílies.
  •   Mantenir un contacte continu.
  •   Compartir informació d’interès.
  •   Potenciar les destreses dels infants en el món virtual.
  •   Dominar el llenguatge relacionat amb les noves tecnologies.
  •   Introduir l’era digital, des de l’escola, a la vida dels nostres alumnes i a les seves respectives famílies.
  •   Conscienciar a les famílies de que poden estar al corrent de tot el que fan els seus fills a l’escola mitjançant una plataforma virtual.
  •   Gaudir d’aquesta nova proposta educativa, de manera que tots els membres estiguem satisfets amb el seu ús i funcionament.

L’espai Moodle es troba dividit per cursos, i cada curs té un espai dedicat per als alumnes, un altre per als mestres, un altre per a les famílies i un últim per a adjuntar informació d’interès. Però, tant mestres, com alumnes i famílies podran visualitzar qualsevol espai, ja que estan oberts. Vam decidir aquesta forma d’organització ja que creiem que és pràctica, visual i fàcil d’entendre, i tenint en compte que la majoria de famílies no dominen les noves tecnologies, volíem facilitar el màxim possible el fet d’accedir a la nostra proposta educativa.

He trobar interessant l’haver de crear una proposta educativa, ja que considero que ens serà molt útil per a un futur. Dintre de poc temps, la majoria d’escoles disposaran d’una plataforma Moodle o similar, per tant crec que és bo que ja des de la universitat ens endinsem en aquests camps per tal de no endur-nos sorpreses d’aquí a uns anys i d’aquesta manera, saber manejar-nos amb aquests tipus d’eines d’aprenentatge.

També esmentar que sense l’ajuda de la meva companya Sara Gallardo Tauste tot aquest treball no hagués estat possible. Ella domina millor les tecnologies que jo, i juntes ens hem sabut compenetrar. He après molt al seu costat ens hem ajudat mútuament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada