diumenge, 20 de novembre del 2011

TIPOGRAFIA CREATIVA



En l’última sessió amb la Mª Elena hem treballat la tipografia creativa. Es tracta d’un art que entén la comunicació com una metàfora visual, on el text no tan sols té una funcionalitat lingüística, i sovint es representa de forma gràfica, com si es tractés d’una imatge. La tipografia creativa  s’acostuma a utilitzar en anuncis, cartells i publicitat.

Durant l’explicació, la mestra ens ha ensenyat diferents exemples de cartells i imatges, i m’he quedat impressionada de la quantitat i varietat de models que ens ha presentat i de l’originalitat de tots ells. 

L’activitat a realitzar consistia en l’elaboració d’un cartell. Havíem de crear una imatge utilitzant lletres. Al principi no tenia una idea clara de què fer i com fer-ho, però després vaig anar temptejant i al final vaig decidir fer un cartell en el qual hi aparegués la senyal de prohibit fumar dibuixada amb la frase “NO FUMAR” utilitzant una font diferent en cada cas.

Així és com va quedar:

Tot i que he gaudit fent l’activitat, considero que no és gaire apropiada dur-la a terme amb alumnes d’infantil ja que és massa complexa i el programa utilitzat, en aquest cas el GIMP, és enrevessat. Penso que estaria dirigida millor a alumnes del cicle superior de primària o, fins i tot, a alumnes de secundària ja que estan més capacitats i tenen més habilitat per realitzar-la. De totes maneres, crec que podríem treballar la tipografia creativa amb nens de parvulari, ja que és un tema que els pot cridar l’atenció, sobretot per les imatges que es poden arribar a crear; però fent altres activitats adequades a les seves edats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada