dimecres, 9 de novembre del 2011

MOODLE

 




El passat dia 2 de novembre ens vam crear una pàgina Moodle. Fins ara, coneixia el Moodle com a ‘estudiant’, és a dir, accedia al Moodle de la UB o al campus virtual per informar-me de les novetats de les assignatures, descarregar els powers o PDF’s i penjar les tasques. Ara puc accedir com a ‘mestra’, per tant, puc veure la pàgina com la veuria qualsevol professor. Puc penjar tasques a fer, penjar vídeos, notícies, fer recordatoris, puc escollir qui veu allò que he penjat, entre d’altres.


Com qualsevol programa nou que s’aprèn, al principi és bastant enrevessat d’entendre; però, poc a poc, m’he anat familiaritzant. Hem pogut penjar vídeos de mostra, el JClic realitzat en les sessions anteriors i altres continguts.


L’activitat a realitzar amb aquest programa és la simulació d’una pàgina Moodle. El dia 7 de novembre ens van donar les pautes a seguir i què era allò que havia de tenir la nostra pàgina. Després el mestre ens va deixar temps lliure per investigar i anar provant. 


Personalment, considero que la plataforma Moodle és un bon mètode per tal de mantenir una comunicació activa i actualitzada no tan sols entre el professorat i l’alumnat, sinó també amb les famílies. Tot i que moltes escoles tenen un blog en el qual s’informa a les famílies de les activitats que han fet els seus fills,  de les pròximes sortides, es fan recordatoris o s’avisa d’algun fet; cada cop són més aquelles que creen una pàgina Moodle. I és que vivim en un món digital, i tot i que no ho vulguem admetre nosaltres ja estem digitalitzats. 


En un futur, crec que la plataforma Moodle serà utilitzada per la majoria d’escoles, col·legis i instituts. És una eina pràctica que facilita la interacció entre mestres, alumnes i famílies. I d’aquí a pocs anys, tinc la sensació que aquesta eina pràctica passarà a ser una eina necessària.

Us deixo amb un vídeo presentació Moodle. Espero que us agradi.

http://www.youtube.com/watch?v=fA-R1-PF1w4



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada