divendres, 18 de novembre del 2011

GOOGLE DOCS


El passat dimecres 16 de novembre ens van ensenyar la quantitat de possibilitats que té treballar amb Google Docs. Documents, fulls de càlcul, dibuixos i presentacions disponibles en la Web que permeten als usuaris modificar arxius simultàniament i disposar sempre de la versió més recent. Però, per poder accedir-hi és necessari tenir un compte amb Gmail. 





Google Docs està allotjat de forma segura en la Web, la qual cosa ofereix la possibilitat de treballar des de qualsevol lloc, sempre que es disposi de connexió a Internet.  A banda d’això, té moltes més avantatges. És compatible amb tots els sistemes operatius, funciona en el navegador d'equips PC, Mac i Linux, i és compatible amb formats comuns com .doc, .xls, .ppt i .pdf. Els arxius són fàcils de pujar i de compartir, i és possible accedir als arxius guardats en Google Docs en tot moment. A més, es realitza una còpia de seguretat online de tots els arxius. També podem gestionar els permisos per a l'ús compartit d'arxius en tot el sistema i, com a propietaris de documents, podem compartir i suspendre en qualsevol moment l'accés als arxius.

Després que el mestre ens expliqués alguns dels avantatges que tenia treballar amb Google Doc, va crear un full de càlcul compartit on cadascú des del seu ordinador havia de posar el seu nom i cognoms, i vam poder comprovar que la informació es compartia al moment.

Aquest fet facilita el treball en grup, ja que es pot actualitzar un document i compartir-ho amb la resta de grup sense la necessitat que tot els membres es trobin reunits. És a dir, cadascú des de casa pot treballar en el mateix document i fer visibles les modificacions a temps real.

L’ús d’aquest programa i d’altres que estem aprenent a utilitzar en aquesta assignatura ens és útil  ara com a estudiants i en un futur com a mestres. A mesura que avança el temps, les noves tecnologies i les diferents formes de treballar amb elles també avancen, la qual cosa em fa pensar que en un futur molt proper, tot això que estem aprenent estarà a l’ordre del dia, i el seu ús serà habitual. Per això, és important que ara les aprenguem per tal de dominar-les i poder-les utilitzar més endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada